Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel seçimler yaklaştıkça kulislerde

Yerel seçimler yaklaştıkça kulislerde hareketlenmeye başladı. Kurban bayramı boyunca ilçemizde en çok konuşulan konu EKMEK sıkıntısı olurken, sonrasında en çok yerel seçimler konuşuldu.

Boyabat’ta yerel seçimlerin Cumhur ittifakının iki büyük partisi AK Parti ve MHP arasında geçeceği öngörüsü hâkim. Millet ittifakının seçimlerde aday gösterse bile iddialı olamayacağı, MHP’nin ise güçlü bir adayla kazanmaya daha yakın olduğunu görüşü ağırlık kazanmış durumda.

AK Parti’de aday adayı olarak mevcut belediye başkanı Hüseyin Coşar’ın yanında ilçe başkanı Kadir Çok’a yönetiminin baskısı olduğu konuşulurken eski İlçe başkanı Ferhat Yıldız,   Mehmet Akif Aydın isimleri de sıkça konuşuluyor. Hüseyin Çoşar’ın göreve geldiği günden itibaren Boyabat’ın sorunları ile baş edememesi ve çözüm odaklı çalışamaması seçimlerde adaylık şansının olmadığı konuşuluyor.

MHP için adı geçen adaylardan DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Meftun Çağlar’ın yaptığı ziyaretlerde “göreve talip” olduğunu söylediğini MHP’nin ise adayımız Mustafa Meftun Çağlar dediği iddia ediliyor.

MHP’de aday adaylığı için adı geçen diğer isimlerinde Çağlar’ın adaylığını desteklediklerini belediyenin mutlaka kazanılması gerektiği konusunda mutabık kalındığı söyleniyor.

Komşu ilçemiz Saraydüzü’nde ise mevcut başkan Hasan Peker’in aday yapılması düşünülmediği MHP’de ise Ferdi Canoğlu’nun adaylığının kesine yakın olduğu konuşuluyor.

Durağan’ da ise ilçenin başarılı ve sevilen isimlerinden olan Antalya İl Tarım ve Orman Şube Müdürlüğü yapan İbrahim Irmak’ın ve BBP ile milletvekili seçimlerinde iyi bir oy alan Taner Dinçkurt isimleri konuşuluyor. Bu isimlerin hangi partiden aday olacağı ise merak ediliyor.

Genel seçimden zaferle çıkan Cumhur ittifakı arasında geçecek yerel seçimlerin kazanının daha çok aday profiline bağlı olacağı kesin gibi.