Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meslek Lisesi Bursu

Meslek Lisesi Bursu Bilindiği üzere, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı il Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan

Meslek Lisesi Bursu Bilindiği

Meslek Lisesi Bursu

Bilindiği üzere, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü 26.02.2019 yılında imzalanarak yürürlüğe girmişti.

Odamız tarafından TOBB ve Millî Eğitim Bakanlığımız nezdinde yapılan müracaat neticesinde, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 07.10.2022 tarihli yazılarında ifade edilen Bakanlığımızın Onay’ına istinaden, Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası ile Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında da işbu protokolün uygulanmasına başlanmıştır.

meslek lisesi bursu

Protokol kapsamında Boyabat MTAL Makine ve Elektrik bölümleri proje kapsamına alınmış olup, oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu’nun (PYK) yapılan ilk toplantısında meslek lisesi öğrencilerimize verilecek olan karşılıksız burs konusu ele alınmıştır.

Varılan mutabakat çerçevesinde; 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje bölümleri olan Makine ve Elektrik bölümlerini (9. Sınıf) tercih eden ve sınavla yerleşip kayıtlarını yaptıran öğrencilerimize aşağıdaki şartlar dahilinde karşılıksız eğitim bursu verilecektir;

  1. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı birinci döneminde Boyabat MTAL’ye sınav sonucu yerleşme sırasına göre, hem Makine hem de Elektrik bölümlerine kayıt yaptıran her iki sınıftan ilk 10 öğrenciye aylık 500 TL, ikinci 10 öğrenciye aylık 400 TL ve üçüncü 10 öğrenciye de aylık 300 TL eğitim bursu verilecektir.
  2. 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemi takdir belgesi ile (85 başarı puanı ve üzerinde) tamamlayan öğrencilerimiz ikinci dönemde de burs almaya devam edebileceklerdir. Bu başarı seviyesini sonraki yıllarda da koruyan istisnasız tüm öğrencilerimiz (her dönem takdir belgesi alan), lise öğrenimi tamamlayana kadar burs almaya devam edeceklerdir.

Protokol ile ilgili açıklama yapan Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah GENÇ;

Sanayi Kenti olan ilçemizin yetişmiş çalışan ihtiyacının karşılanması, meslek lisemizin öğrenci profilinin yükseltilmesi ve gençlerimizin meslek sahibi olmalarının teşvik edilmesi amacıyla başlamış olduğumuz çalışmamızda ilk aşamayı tamamlamış bulunuyoruz. Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, Millî Eğitim Bakanlığımız ile TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan protokol kapsamına dahil olmuştur. Yeni dönem itibariyle okulumuzun Makine ve Elektrik bölümleri proje bölümleri haline gelmiş olup sınavla öğrenci alacaktır. Bu kapsamda Odamız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Meslek Lisemizin temsilcilerinden oluşan Protokol Yürütme Kurulu (PYK) çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.

İlk etapta öğrencilerimize sağlayacağımız karşılıksız burslar ile meslek edinmeleri hususunda onların teşvik edilmesine katkı sağlamaya çalışacağız. İlerleyen yıllarda bölümleri ile ilgili staj çalışmalarına da destek vereceğiz. Çocuklarımız bir taraftan okulda teorik eğitimlerini tamamlarken diğer taraftan da iş hayatının içinde uygulamalı olarak mesleklerini nasıl icra edebileceklerini öğrenecekler. 

İş dünyasının temsilcileri olarak bizler de Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında bu öğrencilerimizin hem okul hayatında hem de mezuniyetlerinden sonrasında iş hayatına hızla adapte olmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedi.

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılan protokolün okulumuz, öğrencilerimiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.