Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEHMET TAŞTEKİN YAZDI : OLANDA HAYIR VARDIR.

Dua ederiz; bazen hiç olmaz, gerçekleşmez veya bazen de gecikir. O durumlarda aklımıza hemen şu ayet gelmeli:

Dua ederiz; bazen hiç

MEHMEY TAŞTEKİN YAZDI : OLANDA HAYIR VARDIR.

Dua ederiz; bazen hiç olmaz, gerçekleşmez veya bazen de gecikir. O durumlarda aklımıza hemen şu ayet gelmeli:

“Bir şey hoşunuza gitmediği halde sizin için hayırlı olabilir. Bir şey de hoşunuza gittiği halde sizin için kötü olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” Bakara Suresi, 216. Ayeti gelsin.

Tarihin eski bir döneminde; Bir padişah ve vezirleri vardır. Vezirinin birisi de Padişahına karşı çok sadık ve üstelik çok ta akıllı, bilge bir vezirdir.

Her ikisinde de av merakı vardır. Birlikte çıktıkları bir av sırasında; vezir kazayla padişahın parmağını kopartır. Padişah ta bu duruma çok kızar. Vezir, vaki olanda hayır vardır sultanım der. Padişah bu söz üzerine daha fazla öfkelenir ve veziri hapse attırır.

Daha sonra ki ilerleyen bir zamanda yine avanesiyle birlikte ava çıkarlar ve bir vahşi kabilenin eline esir düşerler. O kabile geleneklerine göre vücudu sakat olan insanı asla yemezlermiş. Diğerlerini yani Padişahın yanındakileri yamyam olan bu kabile keser pişirir ve yer. Padişahı da parmağı sakat diyerek geleneklerine göre serbest bırakırlar.

Padişah, Sarayına döner, etrafında işleri yürütecek bir yardımcısı ve hiç kimsesi kalmamıştır. Aklına eski veziri gelir. Hapisten yanına getirtir ve olanları anlatır. Vezir yine der ki “Padişahım vaki olanda hayır vardır” der. Padişah’ta “Ulan Vezir! Bunun neresinde hayır var ki” der.

Vezir de anlatır. Padişahım ben kazara senin parmağını koparttım hayır varmış bak der. Padişah kaşlarını çatar ve merakla dinler,” anlat bakalım hayır neresinde” der. Vezir “Sen beni hapse attın hayır varmış” der. Padişah yine ters ters bakar. Vezir: “Padişahım sen yamyamlara esir düşmedin mi?” Padişah ”düştüm” der. “Peki, parmağın olsaydı seni yemeyecekler miydi?” deyince, Padişah vezire “valla haklısın” der. “Sonra padişahım, sen beni hapse atmasaydın ben de seninle beraber olacaktım ve sağlam olduğum için yamyamlar beni de yiyeceklerdi. Ben gidemedim, bak gördün mü? O işte de bir hayır varmış” der.

Padişah düşünür taşınır, gerçekten “vaki olanlarda hayır varmış” der ve vezirini hapisten çıkartarak tekrar vezirliğine getirtir.

Hayatımızda bazen keşkeler havalarda uçuşur, şöyle olsaydı böyle olmasaydı gibi sözleri çokça kullanırız. Çok arzu ettiğimiz bir şey olmaz veya bazen gecikir. Şer gibi gözüken işlerde ki hayırları da zamanla anlarız. Olan ya da olmayanlar da bizler için birer imtihan vesilesidirler.

Gözümüzde çok büyüttüğümüz, güvendiğimiz insanların bazılarının cüceliklerine, yalan dolanlarına dahi şahit oluruz.

Günah işlemek ve şeytana uymak ta elbette ki hayır yoktur ve masiyette de asla hayır aramamak gerekir.

İnsan hayatında aklıselim kullanılarak gerçekleşen durumlarda hayır aramak gerekir. Hatta Atalarımız da bir musibetin bin nasihatten daha evla olduğunu söylerken da aynı benzeri durumu kastetmişlerdir.

Velhasıl; Vaki olan da hayır vardır, mutlaka hayır vardır. Hayır gibi gözükenlerinde şer olduğu gibi, şer gibi gözükenlerinde de hayırlar gizlidir.

Hakkımızda, Her Şeyin Hayırlısı Olsun.
(Amin)