Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GELECEĞİMİ KAYBETTİM, HUZURUM BOZULDU, AİLE DÜZENİM YOK OLDU!

GELECEĞİMİ KAYBETTİM, HUZURUM BOZULDU, AİLE DÜZENİM YOK OLDU!

GELECEĞİMİ KAYBETTİM, HUZURUM BOZULDU,

GELECEĞİMİ KAYBETTİM, HUZURUM BOZULDU, AİLE DÜZENİM YOK OLDU!

Durağan’dan yayılan ve tüm Türkiye’yi saran filo üzerinden araç satma ve alma işleminde çok sayıda mağdur dolandırıldıklarını iddia ederek mahkemeler başvurdu.  Şirketten şirkete, şirketten şahısa,  parası olandan parası peşin alınarak,  parası olmayandan gayrimenkullerinin tapusu alınarak sıfır araba satışı vaadi ile onlarca insan mağdur edildi.  Mahkemeye başvuranlardan Türkiye de ilk kez bu konuyu gündeme taşıyan gazetemize ulaşarak mağduriyetini anlatan çok sayıda isimlerden biri de Boyabat’lı Bünyamin AKÇA oldu…  “Aile düzenim Bozuldu! Elimde, avucumda ne varsa kaybettim. Tüm birikimim yok oldu gitti. Şimdi mahkemelerde hak arıyorum” 

GELECEĞİMİ KAYBETTİM, HUZURUM BOZULDU, AİLE DÜZENİM YOK

Sıfır araba almak yatırım yapmak amacı ile dalga dalga yayılan ucuz araç alma hayali bir çok aileyi de bitirdi. 2021 yılında İstanbul’da Durağan’a yatırım yapıyoruz diyerek gelen ve peşinden gelen isimlerle gayri resmi ortaklıklar kurulan ve dönemin siyasetçisi kaymakamı ve ileri gelenleri ile verilen pozlar bir çok aileyi de perişan etti. İlk araçların verilmesi ile güven tesis edilen ve daha sonra gazetemizin haberlerinden sonra ayrıldığı iddia edilen firmalar daha çok insanı mağduriyetine sebep oldu. Bu güne kadar gazetemizin yazdığı ve sorduğu bir çok soruya cevap vermeyen duymazdan gelen kesimlere rağmen hala gazetemize gelen ve konu hakkında yardım isteyen insanlar oluyor. Bunlardan biride süreci mahkemeye taşıyan ama yaşadığı mağduriyetin şokunu hala atlatamayan Bünyamin Akça da bunlardan biri.
Bir çok insanın sadece araba almak için kredi çekip araç aldığı dönemde Akça Boyabat’ın göbeğinde yer alan dükkanının ve elindeki nakiti vererek fazla kazanma hırsının kurbanı oldu.  Sosyal medya reklamlarına ve araç almaya gittiğinde firmada çıkarken gördüğü kaymakamın araç aldığını görmesi üzerine büyük bir güven duyarak kiraya bile vermediği dükkanın tapusunu ve elindeki 950 bin TL. yi vererek 6  sıfır araç alma ve parayı dönüştürme hayali kuran Akça  yaşananlar sonrası tüm birikimini kaybettiğini ve iç bir huzurunun kalmadığını söyledi.
Akça Cengiz grubu Durağan’a taşıyan ve bu sürecin başlamasına sebep olan kendisinin iş adamı olarak tanıtan ve Cengiz grupla ortaklığı olmadığını iddia eden Halil İbrahim Aktan’a  dükkanlarının tapusunun geçtiğini söyledi.

GAZETE OLARAK YAZMIŞSINIZ TİCARET BAKANLIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞSUNUZ. KİMSE DUYMAMIŞ VATANDAŞ NE YAPSIN?
Akça, ismini açıklamayan para vermiş olan, dükkan tapusu vererek araç alma hayali kuran  şimdi mahkemeye düşmüş çok isim olduğunu ama mahkemeye gitmeyen bizim iletişim ağımıza gelen sokakta duyduğumuz çok sayıda da isminde olduğunu ifade ederek; “adalete güveniyorum mutlaka er ya da geç adalet yerini bulacaktır. Ama bu gün çocuklarımın geleceğini ve ailemden kalan tüm birikimimi, kaybetmenin verdiği ızdırabı anlatamam. Kumar oynamadım, sağda solda harcamadım, alın terim ve ailemin birikimi idi. Boyabat’ın merkezinde olan ve her an kiralanabilecek bir iş yerini devletin yasalarını çok iyi bilen ve boşluklarından faydalanan, devleti yönetenleri ve siyasetçiyi kullanarak insanımızda güven tesis eden bir yapının kurbanı oldum. Vatandaşımız bize yönelttiği eleştirilerde haklı fazla kazanma hırsı diyebilir. Ama bu kadar aleni ve devletin gözü önünde devletin siyasetçinin güven duyduğu bir mekanizmayı vatandaş nasıl  sorgulayıp yanlış diyebilir. Kaymakamı savcısı, belediye başkanı alırken vatandaşta onlara güven duyarak  bu sistemin kurbanı oldu. Gazete olarak siz yazmışsınız 1 yıl önce uyarmışsınız. Ticaret bakanlığına suç duyurusunda bulunulmuş kimse ilgilenmemiş ama vatandaş bu üçgende kurban olmuş” dedi.
Akça; kendine ait dükkanın tapusunu araç sözleşmesi imzaladığı firma olan Cengiz grubun bilgisi dahilinde Üstüneller firmasına verdiğini, kendisi aracını beklerken olayların patladığını araştırma yaptığından dükkanlarının Durağan’da iş adamı olarak tanınan H.İ. Aktan’ın üstüne geçtiğini öğrendiğini söyledi. Ortaklığı bitirdiğini belirten 2022 yılında ayrıldım diyen firma batmadan bir kaç gün önce nasıl oluyor da gayri menkulu üstüne alıyor? Firmadan alacak tahsil ediyor? Bir çok insan mağduriyet yaşarken bunları ve bu sistemi Durağan’a getiren insanlara tanıtan, lanse eden sıfır araç satışı diyerek  bu firmanın reklamını yapanlar şimdi nasıl masum oluyor? Mahkeme elbet karar verecek herkes cezasını çekecek” dedi.

Akça’nın  araç almak için Boyabat Camiikebir mah.de bulunan depolu 506 m2. lik dükkanını 13 Temmuz 2023 tarihinde Cengiz grubun bilgisi dahilinde sözleşmeye uyarak   ÜSTÜNELLER firmasının  şirket yetkilisine vekaleten olarak gösterilen Y.A. ya  devrediyor. Aradan 12 gün geçtikten sonra aynı dükkan 2022 yılında ortaklığının bittiğini belirten ve kendisinin de mağdur olduğunu iddia eden H.İ. Aktan’ın üstüne 25 Temmuz 2023 tarihinde Boyabat tapu dairesinde  ÜSTÜNELLER şirketine temsilen Abdülkadir Çelik’e vekalet eden Halil İbrahim Aktan’ın çalışanı M.Ş. Tarafından  Halil İbrahim Aktan’a devri yapılıyor.
Tüm birikimini ve ailesinden kalan gayrimenkulü kaybeden Akça süreci mahkemeye taşıyor ve mahkeme sürerken Aktan üzerindeki gayrimenkule ihtiyati tedbir kararı aldırarak şimdi kaybettiklerini kazanmak için mahkeme kapısında mücadele veriyor.