Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boyabat’ta Devlet Korsana Adeta Destek Veriyor.

Boyabat Kaymakamlığı habercilerin talebi  için kurmuş olduğu WhatsApp hattına korsanları da ekleyerek adeta  korsana destek verdi

Boyabat Kaymakamlığı habercilerin talebi 

Boyabat’ta Devlet Korsana Adeta Destek Veriyor.

Boyabat Kaymakamlığı habercilerin talebi  için kurmuş olduğu WhatsApp hattına korsanları da ekleyerek adeta  korsana destek verdi

Boyabat sesi, Boyabatgazetesi, Ezgi FM, Boyabat haber Gazetesi, ve A.A. muhabirini  oluşturduğu  Whatsap grubuna MEB  eğitim kurumunda bir öğretmen,  AKP ilçe başkanlığından 1 görevli, ilçede korsan olarak ticari faaliyet gösteren basın yayınla alakası olmayan  bir şahsı  WhatsApp grubuna eklemek suretiyle resmi basın yayın kuruluşlarıyla aynı eş değerde tuttu. Birde arakladığı haberlerle habercilik yapan boyabatmanşeti eklemeyi unutmuşlar  T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı tarafından  uluslararası basın kartı sahibi olanları ekleme ihtiyacı duymadı.

Ülkemizde bir çok konuda korsan ile mücadele yapılırken, telif hakları, ajans haber ücretleri ve sayılamayacak masraflarla ayakta durmaya çalışan bu kuruluşlar karşısında  Boyabat Kaymakamlığı suç işleyen bu kişi veya kişiler hakkından işlem yapması gerekirken veya işlem yapılması için yetkili  kurumlara talimat vermesi gerekirken  onlarla iletişimde bulunması ve resmi basın yayın kuruluşlarıyla aynı eş değerde tutması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Çalıştığı kurumu  adeta keyfi hareketleriyle dizayn etmeye çalışan  bazı çalışanlar, basın yayın kuruluşlarıyla sosyal medyayı  ayırt edemeyen veya algılayamayan  kadroya, Boyabat Kaymakamlığı veya üst makamlar  müdahale ederek çeki düzen verecek mi? Korsanlar hakkında işlem başlatacaklar mı? Basına karşı aynı tutum sergilenmeye devam edecek mi?

Basın, ‪“Gidemediğimiz yer bizim değildir. “

Basın kuruluşlarından makama gelen bir yetkiliyi bekleme yerini tarif eden özel kalemden,  sosyal medya ile basını ayırt edemeyecek bir yetkili ile bir ilçenin nasıl idare edilebileceği gerçeği ortadadır. Basın yayın kuruluşları temsilcileri halkı temsilen bu makamlara gelirler, onları küçük dünyası yoktur. Basın ve yayın kuruluşları devlet ile halk arasında köprüdür. Basın yayın görevlileri  makamda, makamda  yapacakları görüşme için  sıralarını nerede bekleyeceklerini bilirler. Onlara bekleyecekleri yeri göstermek kimsenin haddine değildir. Sizler tüm resmi basın ve yayın kuruluşlarını yasalara göre bilgilendir zorundasınız. Bu kuruluşlara yetkiyi Cumhurbaşkanlığı ve RTÜK vermiştir. Vermediğiniz bilgiler hafife aldığınız basın yayın kuruluşları değil, Cumhurbaşkanlığı makamı ve RTÜK dür. Basın ve yayın kuruluşları keyfi bilgi vermemekle halkın haber alma özgürlüğüne kısıtlama getirmek ve keyfi  engel olmaktır.