Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boyabat’la ilgili skandal iddia !

Boyabat’la ilgili skandal iddia ! Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bulunan Maden İşletmesi, hakkında bir iddia gündeme geldi.

Boyabat'la ilgili skandal iddia

Boyabat’la ilgili skandal iddia !

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bulunan Maden İşletmesi, hakkında bir iddia gündeme geldi. İşletmenin kimyasal atık deposundaki suyu, HES kanalına boşalttığından şüphelenen vatandaş Mehmet Soysal, nisan ayında sudan numune alarak analiz ettirdi. Analiz raporunda suda ağır metal ve kimyasal olduğunu iddia etti. Mehmet Soysal İl Meclis Üyesi Abdülselam Kızılca’nın ‘’ Bu atığın bize bir zararı yok Boyabat’a karışıyor, orası da bizi bağlamaz ‘’ ifadelerini kullandığını iddia etti.Boyabat'la ilgili skandal iddia !Anka Haber Ajansı’nın haberine göre O günden bu yana maden işletmesi, belediye ve çevre il müdürlüğüyle mücadele veren Mehmet Soysal, “23 Nisan 2023 tarihinde fabrikanın kimyasal atık deposunun kanalından bir numune aldım. Görüntüleri de çektim alırken, fabrika da görünüyor. Numuneyi, İstanbul’da analiz yaptırdım. Şüphelerim vardı, önce kimyasal atık olup olmadığına kendimi inandırmam lazımdı. Analizin sonucunda kimyasal atık ve ağır metaller çıktı. Değerinin 155 bin katı fazla ağır metal çıktı.

Kimyasal atık barajı var burada, onun boruları döşeniyor. O borular bizim Gökırmak’ımızın altından geçiyor. Herhangi bir sızıntı olduğunda bunu bizim fark etme şansımız yok. Bizim sürekli analiz yaptırma şansımız da yok. Su numunesi alınca 1 gün içerisinde analiz yaptırmak lazım ama bizim buradan 1 gün içinde o suyu İstanbul’a götürüp de analiz yaptırma şansımız yok. Irmak altından bu kanal borularının geçmemesi lazım. Maden şirketi, kimyasal atık barajından suyu alıyor, fabrikaya boruyla takviye yapıyor ama o boru bizim Gökırmak’ımızın altından geçiyor. Herhangi bir sızıntı olduğunda Gökırmak’a bulaşacaktır. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Mehmet Soysal İl Meclis Üyesi Abdülselam Kızılca’nın ‘’ Bu atığın bize bir zararı yok Boyabat’a karışıyor, orası da bizi bağlamaz ‘’ ifadelerini kullandığını iddia etti.

Soysal açıklamasına devamla şunları söyledi ‘’8 Ağustos günü Hanönü Merkez Muhtarı Yusuf Yılmaz ile konuştuk. Konu üzerine toplantı yapalım dedik. Belediye meclisi encümen adaylarını çağırdık: MHP il meclis üyesi Metin Yamalı, AK Parti il meclis üyesi Abdülselam Kızılca ve Belediye Başkanı Serkan Uçar toplandık. Ben elimdeki raporları hepsine gösterdim. Belediye Başkanı Serkan Uçar, bu olayın üzerine düşmeyelim dedi ve olayı kapatmak istedi. Ben de ‘Sonuçta bir kimyasal atık boşalıyor buraya, neden kapatıyoruz’ diye sordum. ‘Bunlardan elimize hiçbir şey geçmez, boşuna uğraşmış oluruz’ dedi. AK Parti il meclis üyesi olan Kızılca, ‘Bu atığın bize bir zararı yok, Boyabat’a karışıyor, orası da bizi bağlamaz’ dedi. ‘Boyabat’a bile karışsa orada insanlar var. Burada vebal işi var. Nasıl bizi bağlamıyor, doğmamış çocuğun vebali var’’ dedi.

Kaynak;Kastamonu’da Hanönülüler, Bakır Madeni İşletmesinin Kanala Döktüğü Sudan Numune Aldı. – Son Dakika