Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boyabat Belediyesi ve Boyabat Kaderine Terk Edilmemelidir

31 Mart 2024 Seçimlerine aylar kala birileri sosyal medya hesaplarından aday  adaylıklarını açıklarken, birilerinin de suskunlukları devam ediyor.

31 Mart 2024 Seçimlerine

Boyabat Belediyesi ve Boyabat Kaderine Terk Edilmemelidir

31 Mart 2024 seçimlerine aylar kala birileri sosyal medya hesaplarından aday adaylıklarını açıklarken, birilerinin de suskunlukları devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi Meftun Çağlar ile seçime girmeyi hedeflerken, Şükrü Kaya sosyal medya hesabında bende varım aday adayıyım açıklaması yapıyor. Ama kimilerine göre, Boyabat’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Ak Parti ile ittifak kurarak Boyabat’ta aday çıkarmayacağı söyleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi her zamanki gibi sessiz. İYİ Parti’de ise her ne kadar Adem Işık aday adayıyım sinyalini verse de son anda durum değişebilir. İYİ Parti’de adayın kim olacağı, Ak Parti’nin adayına bağlı görülüyor.

Başkan Coşar, “Beni şu göreve getirin demedim”

Her ne kadar Hüseyin Coşar aday adaylık açıklamasını yapsa da, herkesin adayı mı sorusu akıllarda şüphe uyandırıyor.. Aday adaylığını açıklarken kullandığı cümleolan; “Ben hayatımda makama, paraya ve buna benzer hiçbir şeyde ihtirasım olmadı. Beni şu göreve getirin demedim” cümlesi Ak Partiye karşı sert bir mesaj mı?

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise şimdilik Ankara’dan, Boyabat’ı değerlendiriyor. Çünkü Boyabat rutin belediyecilik istemiyor, Boyabat hizmet bekliyor.

Birileri Hüseyin Coşar’ı ön plana atmaya çalışsa da vekil Nazım Maviş bu sefer işi sıkı tutuyor, sıkı düşünüyor. Vekil Maviş’in Boyabat’ı, Durağan’ı ve Saraydüzü’nü kaybetmemesi gerektiğinin farkında. Vekil Maviş için en sıkıntılı ilçe ise Boyabat. Skandallar ilçesi haline gelen Boyabat’ta, geçmişte Ak Parti ilçe başkanlığı ve Boyabat Belediyesi’nde yaşanan olumsuzluklar vekil Nazım Maviş’i oldukça tedirgin ediyor. Vekil Nazım Maviş bu konuda haksızda sayılmaz.

Boyabat’ta Ak Parti karşısına çıkabilecek çok güçlü adaylar, kadrolar ve gruplar bulunuyor. Bunlar azımsanacak rakamlar değil. Ak Parti karşıtı 6 ila 7 bin kişiye karşılık gelen bir seçmen topluluğu bulunuyor. Bu durum seçimin az bir farkla Ak Parti’nin kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle vekil Nazım Maviş güçlü bir adayla ve arkasında güçlü bir kadroyla gelecek adaya evet demesi gerekiyor.

Sahada kendilerini aday adayı olarak gösterenlerin bazıları ise Ak Parti oyu ile belediye başkanı olma hevesindeler. Ayrıca önce aday adayı olup, sonra çekilerek, karşılığında çıkar elde etmek isteyenler, aday olamayacaklarını kendileri de biliyor. O arkadaşların dertleri başka ama, Nazım Maviş o golü yemez. Vekil Nazım Maviş gözünün kestirdiği 1 veya 2 isim olduğu parti içinde tahmin ediliyor. Ama birileri bu isimlerin aday olmasından korkuyor. Ortada bilinmeyen bir gerçek var. Teklif vekilden mi, yoksa bu isimlerden mi gidecek? Çünkü, bu isimlerin ranta ihtiyaçları yok. Eğitim düzeyleri yüksek, bürokrasiyi çok iyi biliyorlar.

Bunlar Göz Ardı Edilmemelidir

Belediye başkanları o ilin veya ilçenin geleceğine yön veren, bir ilçenin ekonomik, kültürel, eğitim, şehircilik, ulaşım, sağlık gibi bir çok alanda yön veren bir kişi olması gerekir. Tüm partilerin çıkaracakları veya destek verecekleri aday bu kriterlere uyabilmelidir. Boyabat artık kaybetmesi gerek bir ilçe değil, bunlar göz ardı edilmemelidir.

Boyabat gibi bir ilçeye belediye başkanı olmanın kriterleri, sorumluluğuna bakan yok. Sanki, Boyabat Belediyesi ali babanın çiftliği, Boyabat’ta belediyecilik öyle bir hal aldı. Öyle basite getirildi. Aynaya bakmadan meydana atlayanlar var. Bu iş bu kadar basit mi?

Boyabat Belediye başkanı olmak. Boyabat belediye meclis üyesi olmak. İl genel meclis üyesi olmak ilçelerimize hizmetin temel üssünü oluşturuyor. Son 10 yıldır ne yapıldı. Biten bir hizmet söyleyin. Fakat yaşananlara bakın. Utanç tablosu. Sayın vekil kusura bakmayın ama başınızı iki elinizin arasına mutlaka alınız. Boyabat Ak Parti teşkilatında yaşananları, Boyabat Belediyesi’nde yaşananları bir düşünün, zannetmeyin kimse bir şey bilmiyor. Halk her şeyin farkında ve herkes her şeyi biliyor.

Milletvekili sayın Nazım Maviş’in bu konuda bu sefer çok tutarlı gittiği görülüyor. Zaman daraldıkça karar vereceği bir ismin daha ortaya çıkamadığı ama bir an önce karar verilmesi gerektiği de bir gerçeğinin de farkında. Belki de kendisi1 veya 2 isimi son dakikaya bırakmış olamaz mı?