Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Coşar Bayramda Yaşanan Sorunlar İçin Özür Diledi

Başkan Coşar Bayramda Yaşanan Sorunlar İçin Özür Diledi 1 Temmuz 2023 bugün Boyabat Parkında yapılan bayramlaşma törenine katılan Boyabat belediye başkanı konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Coşar Bayramda Yaşanan

Başkan Coşar Bayramda Yaşanan Sorunlar İçin Özür Diledi

1 Temmuz 2023 bugün Boyabat Parkında yapılan bayramlaşma törenine katılan Boyabat belediye başkanı konuşma gerçekleştirdi.

Kurban bayramında Boyabat mezbahasında yaşanan sorunlar ve kurban bayramı 1.2. ve 3 günü yaşanan ekmek sıkıntısına değinen Boyabat belediye başkanı Hüseyin Coşar;

 

Bayramda yaşanan sorunları dile getirdi

“Bayram nedeniyle ilçemizde oldukça trafik yoğunluğu var. Normal zamanların çok çok üstünde hemşehrilerimiz doğdukları yerlere misafir olarak geldiler. Doğdukları yerlerde sılayı rahim yapıyorlar. Tabi ki bizim buna birden bire cevap vermememiz mümkün değil. Ancak 1. gün mezbahamızda bazı sıkıntılar oldu. 2. gün sıkıntılar bertaraf edildi. Bundan dolayı yine de hiç bir sıkıntı olmaması için bundan sonra herhangi bir sıkıntı olmaması için yapmamız gereken görevler var ki onları da en kısa sürede yerine getirelim. Buda bizim için bir numune, bir örnekleme oldu.

2. ise ekmek meselesidir. Bayram öncesi Kaymakamımız, esnaf odası ve ilçemizde bulunan fırıncı esnafımızla  bir toplantı yaptık.  Bu toplantı neticesinde bayramın 1. ve 2. si günleri özellikle işveren değil, işveren para kazanmak en tabii hakkıdır. Ancak o iş yerlerinde çalışan kardeşlerimiz bayramda eşimizle dostumuzla buluşmak, çocuk ve  çocuklarımızla bayramı bayram gibi geçirmek bizimde hakkımız demek suretiyle 1. ve 2. gün çalışmak istemediler.  Her ne kadar kendilerine rica edilse de  çalışmayacaklarını ifade ettiler. Hatta üzücü bir durum ki, 2 tane fırınımızda tamamen kapandı.  Neden işçi bulamıyoruz. Sıkıntı bu,  bununla beraber şunu ifade etmek isterim.  Güzel ilçemizde, iş sıkıntısı yok! iş beğenmeme sıkıntısı var.  Bunun altını özellikle çizmek istiyorum.  Boyabat’ımızda iş bulamam diyen yalan konuşuyor. Ancak ve ancak Boyabat’ta iş beğenmeme sıkıntısı var. Ondan sonrada diyoruz ki, efendim kesiciler Afganlı veya Suriyeli, fırınlarda çalışanlar Afganlı, Suriyeli  bizler çalışmasak değerli kardeşlerim bir çalışan olacaktır.  Demek ki onların bizden daha fazla  ihtiyaçları var. Onlar çalışıyorlar. Ama maalesef  biz çalıştıramadık.  Dolayısı ile 1. ve 2. gün 1 fırınımız hariç diğer tüm fırınlarımız kapalıydı. Bizde tedbir olarak bayrama girmeden 3-4 gün önce belediyemiz hoparlöründen  anons ettik. Dedik ki, ey vatandaşlarımız , şehrimize gelen, ey misafirlerimiz. Her kes elinden geldiği kadar ekmek tedarikini yapsınlar. Çünkü, bayramın 1. ve 2. günü ekmek çekilmeyecek  1 fırın müstesna dedik. takdir edersiniz ki bundan memnuniyette duyuyoruz. Bu kadar insan sirkülasyonu olduğu yerde elbette ki  buradaki esnafımızın da yüzü güldü.  Bundan dolayı mutlu oluyoruz. Ancak tabii ekmek bulmada biraz sıkıntılar çektik. Buda bize bir hususu daha hatırlattı. İnşallah  bundan sonra elimizden geldiği kadar  bununda tedbirini  azami derecede alacağız. Bunu açıkça ifade ediyorum. Arkadaşlarımızla Kastamonu, Sinop, Vezirköprü,  Durağan, Saraydüzü, Kargı ve Çorum’dan hiç bir yerden ekmek temin edemedik. Çok fazla sıkıntı olmadı ama  bazı basın  mensubu arkadaşlarımız “vatandaşımız fıldır fıldır ekmek  şeydi , yapmayın, etmeyin, Allah aşkına bizim analarımız, ninelerimiz, daha hale bizim evlerimizde  unumuz var. Hamurumuz var. Ekmek yapacak insanlarımızda var. Ekmek olsa iyi miydi. Elbette iyiydi.  Olmadığına göre, bir neden var. Bunu özellikle açıklamak durumunda kaldım.  Gelen misafirlerimizde bunu anlayışla karşıladılar. Bugün sabah namazı itibari ile ben sokaklardaydım. Bütün fırınlarımız ağzına kadar ekmekle doluydu. Herhangi bir sıkıntı yok. Neden hepsi devreye girdi. Yine de ben herkesten sizlerden özür diliyorum. Gelen misafirlerimizden özür diliyorum.” dedi

sirkülasyon
sirkülasyon