Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 Türkiye’nin en büyük doğal ve organik çeltik kurutma tesisi Boyabat’ta!!!?….

Milyonlarca liralık dev yatırımla kurulan yatırımdan 3 köy, geniş bir ova hizmet alıyor.!!?

Milyonlarca liralık dev yatırımla

 Türkiye’nin en büyük doğal ve organik çeltik kurutma tesisi Boyabat’ta!!!?…

Sinop’un en büyük ilçesi Boyabat Çevre yolu yapımı yılan hikayesine dönerken, Şehir gazetesinde  Boyabat çevre yolu alay konusu oldu.

Boyabat şehir içi trafik bir türlü çözüme kavuşturulamadığı için yer yer ambulanslar acil hastalarını vatandaşların yürüdüğü kaldırımdan ulaşım sağlamaya çalışıyorlar. Basın kuruluşlarına balans ayarı vermeye çalışan Sinop ve Boyabat bürokrasisi ve siyaseti çaresizlik içinde adeta yolun yapılmamasına seyirci kaldı. Bir türlü bitirilemeyen Boyabat çevre yolunu yetkililer hala açamayacak mı? Boyabat bu kadar çaresiz mi?

Milyonlarca liralık dev yatırımla kurulan yatırımdan 3 köy, geniş bir ova hizmet alıyor.!!?

 

BOYABAT’A DEV YATIRIM!?

Boyabat’ta ulusal ve yerel basının da sürekli gündemine giren ama yetkililerin bir türlü ulaşıma açmadığı Boyabat çevre yolu; devlet eli ile yapılan Türkiye’nin en büyük doğal ve organik çeltik kurutma merkezi olarak hizmet veriyor. 2009 yılında başlanan 16.6 km. uzunluğunda olan 2020 yılında bitirilmesi hedeflenen Boyabat çevre yolu aradan geçen bunca yıla rağmen hala bitirilemedi. 2023 yılında 1000 TL. Ödenek ayrılan yolun sadece bağlantı yolları kalmasına karşılık bitirilmemesi Boyabat’tan geçmek zorunda kalan şoför esnafını da adeta isyan ettiriyor. Özellikle bayramlarda yoğun bir trafiğin yaşandığı Boyabat ilçesinde şehir merkezi akan trafiği kaldırmakta zorlanırken zaman zamanda maddi hasarlı ve ölümcül kazalara da sebep oluyor.

2009 yılında 234.741.370 TL. bedelle ihale edilen ve 2020 yılında hizmete açılması planlanan Boyabat Çevre yolu 2024 yılında ne ödenek alacak merak konusu oldu. 2019 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Adil Karaosmanoğlu zamanında hazırlanan ULAŞIMDA VE İLETİŞİMDE 2003/2019 raporunda başlama yılı 2009 olarak gösterilen proje 16.6 km. Uzunluğunda çift şerit olarak planlanmış, üzerinde 294 m. Uzunluğunda 4 adet köprü olacağı belirtilmektedir. 2020 yılında biteceği belirtilen raporda projenin 13.4 km.lik kısmının Bitümlü Sıcak Karışımlı bölünmüş yol olarak tamamlandığı ifade ediliyor. 2019 yılından bu tarafa ciddi bir ilerlemenin sağlanmadığı adeta çalışmanın durduğu projede bölünmüş yol trafiğe açılmazken yolun bir tarafı çeltik hasat sezonunda köylüler tarafından çeltik kurutma alanı olarak kullanılıyor. Bu hali ile Türkiye’nin en uzun doğal ve organik çeltik kurutma alanına dönüşen bölünmüş yol bilenler tarafından kullanılmaya devam ediyor. Çok sayıda aracın yol açık olmamasına karşılık hem kestirme, hem trafik yoğunluğu olmaması nedeni ile tercih edilirken siyasilerin her dönem bu yıl bitecek açıklamaları da havada kalmaya devam ediyor.

2023 yılında 1000 TL. Ödenek ayrıldı, 2024’de ne olacak?

2023 yılı yatırım programında ise başlama 2017 bitiş yılı 2026 olarak gösterilen Boyabat Çevre yolunda yatırım programına göre proje tutarı 596.867.965 TL. Olurken 2022 yılı sonu kümülatif harcama toplamı 156.417.868 TL olarak gösteriliyor. 2023 yılı yatırım tutarı 1000 TL. Olarak gösterilen projede 11,20 Km. Bölünmüş yol 231 metre köprü görülüyor.

Bitme aşamasına gelmiş sadece bağlantı yolları kalan projenin trafiğe açılmaması, trafiğe kapalı olan yolun ise sadece bilenler tarafından kullanıldığı Boyabat Çevre yolu 13.4 km.lik bölünmüş yolda sadece çeltik üreticilerine hizmet vermesi nedeni ile Türkiye’nin en büyük doğal ve organik çeltik kurutma alanı olarak, devasa bir yatırımın ömrünü tamamlaması mı bekleniyor?

Kullanıma hazır olan, sadece trafik işaretleri ve bağlantı yolları kalan trafiğe kapalı çevre yolu 2024 yılında trafiğe açılacak mı? Bütçeden çevre yoluna ne ayrılacak?

Kaynak : sehirgazetesi
AMBULANSLAR YER YER KALDIRIMLARDAN ULAŞIM SAĞLIYOR…YETKİLİLER NEREDE?????

boyabata dev yatırım çeltik kurutma

AMBULANSLAR YER YER KALDIRIMLARDAN ULAŞIM SAĞLIYOR…YETKİLİLER NEREDE???????