Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Durağan’ın  Başına Talih Kuşu mu Konuyor?

Durağan’ın potansiyeline dikkat çeken Sinop’un yetiştirdiği Durağan Belediye Başkan Adayı İbrahim Irmak, ilçenin Türkiye’nin “süper meyve” merkezi olma yolunda adımlar atma planını kamuoyu ile paylaştı

Durağan'ın potansiyeline dikkat çeken

Durağan’ın  Başına Talih Kuşu mu Konuyor?

Durağan’ın potansiyeline dikkat çeken Sinop’un yetiştirdiği Durağan Belediye Başkan Adayı İbrahim Irmak, ilçenin Türkiye’nin “süper meyve” merkezi olma yolunda adımlar atma planını kamuoyu ile paylaştı. Aronya, dünyanın dört bir yanında bilinen ve büyük bir ilgi gören bir meyve olarak öne çıkıyor.

Durağan, Türkiye’nin Aronya Merkezi Olma Yolunda: İbrahim Irmak Vizyonunu Açıkladı!

İbrahim Irmak yaptığı eğitim ve yayım çalışmaları ile Türkiye’de aronyanın hızlı yayılmasını sağlayan kişi olarak tanınıyor. Yaptığı tüm  çalışmalarında üstün  başarıları ile tanınan İbrahim Irmak’ın  aday adaylığı  ve kazandığı takdirde ilçede ses getireceğe benziyor
Irmak, “Durağan’ın iklimi ve arazisi, aronya gibi değerli bir meyvenin yeşermesi için ideal koşulları sunuyor,” diyerek bölgenin zengin topraklarına ve iklim şartlarına vurgu yaptı. Aynı zamanda, bu potansiyeli ekonomik bir fırsata dönüştürme niyetini de ifade etti. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İbrahim Irmak ;
Sevgili Durağanlı Hemşehrilerim,
Ülkemizde ve dünyada yıllarca birçok meyve ve sebzeyi araştırdık, lezzetini ve sırrını keşfettik, güçlü tıbbi etkileriyle sağlıkla dolduk.
Durağan ise öylesine güzel yaratılmış ki, bu topraklarda Allah’ın bize sunduğu nimetlerin çoğu ya doğal olarak yetişiyor ya da yetiştirilmesi için uygun toprak ve iklim var.
Bugün de bu bağlamda sizlere, adını belki de birçoğumuzun ilk kez duyacağı dünyanın en güçlü antioksidan meyvesi aronyadan bahsetmek istiyorum.
Bu koyu renkli meyve, dünyanın dört bir yanında “süper meyve” olarak adlandırılmakta. Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya kadar birçok kıtada bu meyvenin değeri biliniyor ve tüketiliyor. Aronya, içerdiği yüksek antioksidan miktarıyla birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde kullanılıyor. Kalp sağlığından göz sağlığına, cilt hastalıklarından sindirim sistemine kadar birçok alanda fayda sağlıyor.
Durağan toprakları, birçok bitkinin yetişmesi için biçilmiş kaftan adeta. Sıcak yaz günlerinden soğuk kış sabahlarına, Durağan’ın iklimi ve arazisi, aronya gibi değerli bir meyvenin yeşermesi için en ideal koşulları sunuyor.
Bu eşsiz fırsatı değerlendirerek, tarım belediyeciliğini esas alacak bir yönetim anlayışıyla, kısa sürede büyük başarılara imza atacağız. Toprağın, suyun ve doğanın bize sunduğu bu zenginlikleri en verimli şekilde kullanarak, hem ekonomimizi canlandıracak hem de Durağanlı hemşehrilerimizin refah seviyesini yükselteceğiz.
Her bir toprak parçasının, her bir damla suyun kıymetini bilerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Durağan bırakmanın peşindeyiz.
Durağan bu değerli meyvenin merkezi olabilir mi?
Topraklarımızın bereketi, bu meyvenin yetişmesi için oldukça elverişli. Atıl duran, kullanılmayan arazilerimizi, dünya genelinde talep gören bu meyvenin üretimi için değerlendirerek ekonomimize ciddi katkılar sağlamak mümkün. Aronyanın taze meyve olarak satışının yanı sıra, reçellerinden sularına, kurutulmuş meyvesinden yağına kadar birçok katma değerli ürünü ile hem köylümüze hem de ilçemize gelir sağlayacağız.
Eğer sizlerin desteğiyle Durağan Belediye Başkanı olursam, bu vizyonu gerçekleştirmek için durmaksızın çalışacağım. Aronyayı Durağan’da bir marka haline getireceğiz. Vatandaşımız hem bu sağlıklı üründen bolca tüketecek, hem evine daha fazla kazanç girecek hem esnafımız kazanacak, hem ilçemiz kalkınacak.
Güzel ilçemin güzel insanları
Sağlığımız ve refahımız için bu fırsatı değerlendirelim.
Aronya ile Durağan’ı, Türkiye’nin süper meyve merkezi yapalım.” ifadelerine yer verdi.