Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boyabat’ta Et Kesimler Nerede Nasıl Yapılıyor?

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Boyabat’ın  en büyük sorunu haline gelen mezbahada yeni gelişmeler kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Boyabat’ın tek mezbahası tadilat için kapatıldı. Vatandaş soruyor kesimler nerede yapılıyor

Yaklaşan Kurban Bayramı ile

Et Kesimler nerede ve Nasıl Yapılıyor? 

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Boyabat’ın  en büyük sorunu haline gelen mezbahada yeni gelişmeler kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Boyabat’ın tek mezbahası tadilat için kapatıldı. Vatandaş soruyor kesimler nerede yapılıyor

Boyabat’ta Mezbaha Sorunu Büyüyor!.

Boyabat’ta  hiç de sağlıklı olmayan ve uzun bir süredir hizmete devam edilmesine göz yumulan ve 31 Mart 2024 seçimleri akabinde nasıl olduysa mezbaha gündeme geldi. Boyabat Belediyesi mezbahası, bu defa yetkililerin talimatı ile özellikle hijyen konusu başta olmak üzere tadilat ve düzeltme işlemleri için kapatıldı.

Yetkililer, acil yenilenmenin hemen yapılmasını isterken, mezbahanın bu süreç içerisinde kapalı olması ve özellikle Kurban bayramına  denk gelmesi sıkıntıyı beraberinde getirdi. Kasaplar ve kurban kesimi yapacaklar  şimdi dört gözle tam verimli olmasa da bu mezbahanın açılmasını bekliyor.

Çivisi çıkmış bir Boyabat belediyesi teslim alan Belediye Başkanı Hasan Kara sorunlara kısa sürede çözebilmek için çözümler arıyor.

KESİMLER NEREDE YAPILIYOR?

Mezbahanın kapatılması ile birlikte ilçede bulunan bir çok market, kasap ve kebapçının kesimleri nerede veya nasıl yapıldığı da kamuoyu tarafından sakıncalı bir dille dillendiriliyor

 KAÇAK ETE DAVETEYİ Mİ 

Mezbahanın kapanması ile kesimlerini şehir dışında yapmak zorunda bırakılan veya et teminini dışardan temin etmek zorunda bırakılan kasaplar şimdi kara kara düşünüyor. Boyabat’ta  yaptırılacak bir kesim için hayvanlar en yakın 100 km uzaklığa açık bir araç ile götürülecek, ardından işlem tamamlandıktan sonra ise buzdolabı olan bir araçla Boyabat’a getirilmesi gerekiyor ki, buda maliyet açısından  vatandaşlara ciddi bir yük bindiriyor.
Vatandaşlar,  bir iki hayvan kesimi yapan kasapların böyle bir yükün altına girmesi zarar etmesine anlamına geleceği için, acaba merdiven altı kaçak kesim yapılıyor mu sorusunu da gündeme getirdiğini açıkça ifade ediliyor.