Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 

Boyabat Çevre Yolu mu, Vurdum Duymaz Yolu mu?

Boyabat çevre yolunu  şehir gazetesi yine gündeme aldı. Yılan hikayesine dönen ve son olarak Türkiye’nin en büyük çeltik kurutma tesisi olarak  haber yapılan Boyabat çevre yolu yapılmayı bekliyor

Boyabat çevre yolunu  şehir

Boyabat Çevre Yolu mu, Vurdum Duymaz Yolu mu?

Boyabat çevre yolunu  şehir gazetesi yine gündeme aldı. Yılan hikayesine dönen ve son olarak Türkiye’nin en büyük çeltik kurutma tesisi olarak  haber yapılan Boyabat çevre yolu yapılmayı bekliyor

Tatilcilerinde yaz yaz aylarında bölgeye akın etmesi ile başlayan şehir içi trafik akış sıkıntı 2024 yaz sezonunda da devam edecek gibi görülüyor. Oysa her seçim öncesi çevre yolu vatandaşlara ballandıra ballandıra bitecekmiş gibi anlatılıyor

Şehir gazetesinin gündeme taşıdığı Boyabat çevre yolu haberi;

 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2024 programında Sinop’taki yatırımlarda en büyük payı ve desteği çeşitli kalemlerde olmak üzere Sinop Üniversitesi devam ettiriyor. Devam eden ve 2024 yılı sonuna kalan projelerle eğitim anlamında ayrılan payla dikkat çekiyor.
Diğer yandan Sinop genelinde yatırımlarda bu yıl bitmesi gereken ama ayrılan ödeneklerle bitmesi planlanan bir yatırım ise göze çarpmıyor.
Boyabat ilçesinde önemli bir kısmı biten açılma aşamasına gelen Boyabat Çevre yolunda ise 2024 için yine umut yok…
Boyabat Çevre Yolu 11,2 kilometre uzunluğunda BSK kaplamalı bölünmüş yol standardında. Proje kapsamında 3 adet farklı seviyeli kavşak ve 40 metre uzunluğunda 1 adet çift köprü bulunuyor. Çevre yolu çalışmalarının ise 2020 yılında tamamlanması planlanıyordu.
2023 yılında komik bir rakam ayrılan gazetelere konu olan Boyabat çevre yolunun 2027 yılında bitirilmesi planlanıyor. 31 mart yerel seçimleri öncesinde bir takım çalışmaların başladığı Boyabat çevre yolundaki çalışmalar seçim sonrası yine durdu. Normal günlerde bile Boyabat trafiğini çekilmez hale getiren şehir içi trafik bu bayramda yine çileye dönüşecek..
İlleri birbirine bağlayan Sinop’a ulaşım noktasında önemli bir güzergah olan Boyabat çevre yolunun açılmaması, navigasyonlarda görülmemesi nedeni ile şehir içi trafiğine takılan sürücüler yaklaşık 5 Km süren eziyeti çevre yolunun açılmaması nedeni ile çekiyor.
Bu gün ağır vasıta sürücülerinin otobüs firmalarının önemli bir tercihi haline gelen trafiğe kapalı Boyabat Çevre yolu sadece bağlantı noktaları ve reflektörlü baba direklerinin olmaması nedeni ile geceleri tehlike arz ediyor. Asfaltı tamamlanan, orta refüjü hazır hale getirilen ama yıllardır bağlantı yolları yapılamayan Boyabat çevre yolu sadece karayollarının çabası ile bile trafiğe açılabilecek durumda iken Boyabat ilgisizlik ve vurdumduymazlık nedeni ile adeta isyan ettiriyor.
Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde Boyabat Çevre yolu yine kapalı kalacak gibi duruyor. Ya da reflektörleri takılmayan bağlantı yolları olmayan sadece bilenin kullandığı trafiğe kapalı ama Boyabat şehir içi trafiğinden kaçmak isteyenlerin tercihi olmayı bekliyor.
2017 yılında başlayan ve ‘her yıl açıldı, açılıyor, açılacak 6 ay içinde 1 yıl içinde açıyoruz’ diyerek reklamı yapılan her seçim döneminde çalışmaların kısmen de olsa başladığı, Boyabat çevre yolunda 2024 yılı yatırımı programında ne ayrıldı?
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2024 programında Sinop’taki yatırım programında 2017 yılında başlayan ve 2027 yılından bitirilmesi öngörülen bitme aşamasına gelmiş Boyabat çevre yolu için; 883 milyon 364 bin588 TL’li proje tutarında bu güne kadar 231 milyon 499 bin 6643 TL. harcanmış 2024 yılında ise 128 milyon TL.lik yatırım yapılması planlanıyor.
2023’ün komik rakamına oranla 2024’de ödeneği arttırılmasına rağmen Boyabat Çevre yolu devlette trafiğe kapalı, vatandaşta çift şeritli olmak üzere trafiğe açık gecenin tehlikesinde bağlantı yolları olmadan hizmet vermeye devam edecek..
Boyabat şehir içi ise yine bir bayramı şehir iç trafiğinde bekleyen, trafik kuyruğuna isyan eden sürücüle re tanıklık etmeyi sürdürecek.