Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BMYO – Kuş Evleri Doğa ile Buluştu

Boyabat Meslek Yüksekokulu, Coğrafi Bilgi Sistemleri Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında hazırladıkları ‘Kuş Evleri’ doğa ile buluştu.

Boyabat Meslek Yüksekokulu, Coğrafi

Boyabat Meslek Yüksekokulu, Coğrafi Bilgi Sistemleri Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında hazırladıkları ‘Kuş Evleri’ doğa ile buluştu.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Güz Dönemi’nde gerçekleştirilen Gönüllük Çalışmaları dersinde bu yıl ‘Kuş Evleri Projesi’ hayata geçirildi. Öğrencilerimiz tarafından oluşturulan projede kız öğrenciler model belirleme ve kuş evlerinin boyanması aşamasında; erkek öğrencilerimiz ise malzeme belirleme, üretim ve montaj aşamalarında görev almışlardır. ‘Kuş Evleri’nin üretim sürecinde ‘Sıfır Atık Projesi’ merkeze alınarak atık, ekonomik ömrünü tamamlamış mazlemeler kullanılmıştır.

Her biri farklı modelde üretilerek örnek bir proje ortaya koymaya çalışılan projede yuvaları ağaçlar asmak yerine, okul bahçemizde belirlenen uygun bir alana bağımsız bir kuş evi alanı oluşturulmuştur. Projenin tüm aşamalarında sadece öğrencilerimiz görev almışlardır. Kuş evlerinin üretimi güz döneminde tamamlanmış olmasına rağmen öğrencilerimizin sınav takvimi ve hava şartlarından dolayı okul bahçemize montajı bahar döneminde gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

KAYNAK: https://mimarlikbmyo.sinop.edu.tr/cbs-2-sinif-ogrencilerimizden-kus-evi-projesi/