Anahtar Parti Sinop İl Başkanlığı’ndan Öcalan tepkisi
Anahtar Parti Sinop İl Başkanlığı, Sinop Şehitliği’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Abdullah Öcalan ile ilgili yürütülen sürece sert bir dille tepki gösterdi.
Sinop İl Başkanı Semih Erdoğan tarafından okunan basın açıklamasında, Türkiye’nin iç ve dış menfaatler gözetilerek zorlu bir sürece sokulmak istendiği belirtildi. Erdoğan, “Kırk yıl boyunca birliğimizi, kardeşliğimizi, siyasal ve ekonomik gücümüzü zaafa uğratmak için emperyalist güçlerin aparatı olan PKK ve alfabedeki tüm harfleri tüketerek şimdi DEM ismiyle mecliste bulunan ve bir türlü Türkiye partisi olamamış terörün destekçisi partinin müzakere öznesine dönüştürülmesini kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, İmralı’daki terör örgütü liderinden “Sayın” ifadesi kullanılması ve terörün onun görüşleriyle sona ereceği yönündeki yaklaşımlar eleştirilerek, “Bizim paradigmamız Bebek katili ve onun siyasal uzantıları değildir. Bizim paradigmamızda Türk devlet ve milletini zaafa uğratacak teröristten medet ummak yoktur. Bizim paradigmamız Türk devleti ve milletinin bekası için şehit olan vatan evlatlarının ruh ahlakıdır,” denildi.
Anahtar Parti İl Başkanı Erdoğan, “Bizim paradigmamızda bebek katilini Kürtlerin temsilcisi olarak görmek yoktur. Bizim paradigmamızda Türk devlet gücüne ve millet dokusuna asla ve kata terör gölgesi düşürmek yoktur. Vatansever Kürt kardeşlerimizi ne PKK ne de Bebek katili Abdullah Öcalan temsil eder. Biz Ay yıldızlı al bayrak altında bu ülkenin birliği ve dirliği için hep birlikte Türkiye’yiz,” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının sonunda, “Gazi meclisi, siyaset kurumunu, devlet haysiyetini terör örgütü’nün temsilcisi olanlara örseletmeyeceğiz. Anahtar Parti olarak emperyal güçlerin apartlarını ve bunu bize çözümün adresi olarak sunanları unutmayacağız. Şehit ve gazilerimizi incitecek, daha önce denenmiş ve zarara yol açmış bu metodu benimsemediğimizi kamuoyu ile paylaşarak ahdimizi ilan ediyoruz: Türk milletinin emrinde ve devletinin hizmetinde olan Anahtar Parti olarak terörün hiçbir unsuruna ve aparatına izin vermeyeceğiz. Devletimizi bu rezalete muhatap etmeyeceğiz!” ifadelerine yer verildi.