Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023 seçim propaganda süreci ve sonuçlarının anlattıkları; sosyal medya eleştirisi.

2023 seçim propaganda süreci ve sonuçlarının anlattıkları; sosyal medya eleştirisi. Ulaşımın, bilgiye ulaşmanın ve iletişimin çok hızlandığı günümüzde dezenformasyonun da aynı oranda yüksek olmasından dolayı zaman olarak kısa gibi gözüken ancak etkileri bakımından çok daha uzun olduğunu hissettiğimiz bir seçim dönemini geride bıraktık.

2023 seçim propaganda süreci

2023 seçim propaganda süreci ve sonuçlarının anlattıkları; sosyal medya eleştirisi.

Ulaşımın, bilgiye ulaşmanın ve iletişimin çok hızlandığı günümüzde dezenformasyonun da aynı oranda yüksek olmasından dolayı zaman olarak kısa gibi gözüken ancak etkileri bakımından çok daha uzun olduğunu hissettiğimiz bir seçim dönemini geride bıraktık.
Sosyal medya platformlarının internetin yaygınlaşmasıyla birlikte artık çağın gereği ve vazgeçilmez unsuru haline geldiği gün gibi açıktır. Geleneksel medya yanında bu seçim biraz daha fazla etkisini hissettiğimiz sosyal medya vasıtalarıyla fotoğraf ve video gibi araçlar kullanılarak attığı her adımı, yaptığı her işi, yediği-içtiği ne varsa göstererek seçmene ulaşmaya çalışan adaylara sıkça rastladık. Bazen gayri ciddi, samimiyetsiz bazen aşağılık şekilde kullanılsa da bilgiye ulaşmaya, parti’nin, adayın ‘fikrini’ anlamaya ve onları tanımaya çalışan vatandaş için bir fırsat olmuştur.

Fotoğraf, video siyaseti!

Yüz yıllardır bizimleymiş, hayatımızın bir parçasıymış gibi davrandığımız sosyal medya platformlarının doğru, etkin kullanılmaması, vatandaşların beklentisini, isteklerini duyamacağımız haliyle samimiyetten uzak ve özellikle fikirden çok metanın öne çıkarıldığı alanlar haline dönüştüğünü görüyoruz. Bu nedenle tüm platformlarda ortaya çıkan sonuç algı ve bilgi kirliliği olmuştur. Zira internet ve sosyal medyanın nispeten daha az kullanıldığı bölgelerde seçim sonuçları fotoğraf video siyasetinin etkin olduğu bu platformlarda beklendiği, dillendirildiği gibi çıkmamış, algı ile istenilen sonuç alınamamış ve nihayet fotoğraf, video siyasetinin sonu gelmiştir.

‘İçinizden biri’ klişesinin önemi

1000 yıldır Anadolu’da yaşayan milletimizin öne çıkan özelliği samimiyet, içtenlik, cömertlik ve misafirperverlik gibi kelimelerle ifade edilir. Tam olarak milletimiz siyaset mekanizmalarından beklediği budur. Bu nedenle ‘Miş gibi’ yapanı değilde derdine ortak olanı, dinleyeni, yaşayanı, milli ve manevi değerlerine hassasiyet göstereni tercih etmekte güçlük çekmiyor.
Sosyal medya siyaset ilişkisine dair seçim süreci boyunca bana düşündürdüklerinin kısa bir değerlendirmesi vesilesiyle ilan edilen sonuçların tekrar devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.