Konferans Salonuna Şinasi Çilden’in adı verilecek
Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara’nın girişimleriyle, Boyabat Belediyesi Kültür Merkezi’nde bulunan konferans salonuna Şinasi Çilden‘in adı verilecek
Başkan Kara, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Boyabat’ın değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Şinasi Çilden’in isminin konferans salonuna verilmesini önerdi. Kara, “Boyabat evlatlarına sahip çıkmalıdır” diyerek, bu önerinin önemine dikkat çekti.
Meclis üyeleri de bu öneriyi oybirliği ile kabul etti. Böylece, Boyabat Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki konferans salonu, Şinasi Çilden’in ismiyle taçlandırıldı.
Şinasi Çilden Kimdir
Viyolonsel sanatçısı, CSO’nun eski viyolonsel grubu üyesi, Gazi Müzik Bölümü öğretmenlerinden Şinasi Çilden (1951-2024), geçtiğimiz hafta acilen geçirdiği operasyon sonrası yoğun bakımda tedavi görürken 8 Nisan 2024 sabahı vefat etti.
1951 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya gelen Şinasi Çilden, 17 yaşında girdiği Gazi Eğitim Fakültesi’nde Yıldıray Erdener’le viyolonsel çalışıp mezun olduktan sonra, Muş’ta müzik öğretmenliği, Gazi’de asistanlık, ardından asil öğretmenlik yapmış, İspanya’da Barselona Konservatuvarı’nda dokuz aylık çalışma sonrası 1980’de sınavı kazanarak CSO üyeliğine geçmiş, 1991’de icracılıkta doktora karşılığı olan sanatta yeterlilik derecesini almıştır. 2016 yılında CSO’dan yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılan Çilden, oda müziği ve şeflik çalışmalarını sürdürmüştür. 1991 yılında özel çabalarla kurduğu Gazi Oda Orkestrası’nı yönetmiş ve müzik öğrencilerinin yetişmesine katkıda bulunmuştur. Kendi düzenlemelerini Şebnem Yıldırım Orhon’la birlikte seslendidiği İki Çello Bir Anadolu başlıklı bir albümü ve İki Çello İçin Anadolu Ezgileri başlıklı bir kitabı bulunmaktadır.