Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEKNOFEST, bu yıl Adana’da gerçekleştirilecek.

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl Adana’da gerçekleştirilecek

Dünyanın en büyük uzay,

TEKNOFEST, bu yıl Adana’da gerçekleştirilecek.
Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl Adana’da gerçekleştirilecek

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzaklarda arama. TEKNOFEST 2024 Adana’da” dedi. Son başvuru tarihi 20 Şubat 2024 olarak açıklandı.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan ve birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, 2024 durağı Adana olacak.

2024 yılında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde 10. festivalini gerçekleştirecek olan TEKNOFEST, Adana’da milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanıyor

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen festivalin tarihi ilerleyen günlerde açıklanacak.

GENÇ ZEKALARA ÇAĞRI

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Türkiye’nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvuruların başladığını bildirdi. Bayram, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü’nce ATO’ya iletilen yazıda; Teknoloji yarışmaları için son başvuru tarihinin 20 Şubat 2024 olarak tespit edildiğinin iletildiğini kaydetti.

Genç fikirlere yarışmaya katılım çağrısında bulunan ATO Başkanı Yücel Bayram, “TEKNOFEST 2024, genç zekalara büyük fırsatlar sunuyor” dedi.

TEKNOFEST 2024’ün dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarını bir araya getirdiğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

“TEKNOFEST 2024’te düzenlenecek Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler gibi 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenecek yarışmalar, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürme ve en iyisi olma fırsatı sunuyor.”

55 MİLYONLUK DESTEK

Yarışmalara ilkokul seviyesinden mezun seviyesine kadar herkesin başvurabileceğini vurgulayan Bayram, detaylı bilgi ve başvuru için [https://mth.tc/TEKNOFEST2024Yarismalar](https://mth.tc/TEKNOFEST2024Yarismalar) adresini ziyaret etmelerini önerdi.

Son başvuru tarihinin 20 Şubat olduğunu hatırlatan Bayram, “Teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle bu benzersiz fırsatı kaçırmayın!” çağrısında bulundu.”

Ön eleme aşamasını geçen takımlara 55 milyon TL maddi destek ve dereceye giren takımlara 30 milyon TL ödülün verileceği etkinlikte, gençlerin ilgisini çekecek Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler gibi alanlarda da yarışmalar düzenlenecek