Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Kredi Kooperatifleri Arpa Alımını Sürdürmelidir

Saraydüzü İlçesinde Çiftçilik yapan

Saraydüzü İlçesinde Çiftçilik yapan ve Saraydüzü Belediye Başkanlığı için adı geçen Ferdi Canoğlu’ndan Tarım Kredi Kooperatifine sosyal medya hesabından çağrı.

Saraydüzü ilçemizde Tarım Kredi kooperatifinin temin ettiği arpa tohumları ve tarımsal faaliyetlerde kullanılması için verdiği desteklerle yaklaşık 1500 dönüm arazide Arpa ekimi gerçekleştirilmiş olup 600 ton arpa üretimi beklenmektedir.
Üreticilerimiz her türlü zorluğa rağmen alın terini akıtıp gözünden sakınarak yetiştirdiği emeklerinin karşılığını alacağı hasat dönemine yaklaşmıştır. Ancak hububat hasat dönemi neredeyse başlamak üzere iken tarım kredi kooperatiflerinin hububat alımına ilişkin halen bir açıklama yapmaması çiftçimizi umutsuzluğa itmektedir.
Ülke ekonomimizin zor dönemlerden geçtiği bu zamanda varıyla yoğuyla, alın teriyle gece gündüz demeden üretmek için çaba sarf eden çiftçinin kara gün dostu olarak bildiği tarım kredi kooperatifinin hububat alımına girmemesi sözde kara gün dostu olduğunu göstermiştir.
Kooperatif depolarında geçen hasat döneminde alımı yapılan ve yem fabrikalarında üretimi yapılmayan neredeyse bir yıllık arpa stoğunun olduğu söylenmektedir.
Durum böyle ve alım yapılmayacak ise;
1. Kooperatif tarafından her yıl alımı yapılan yem ürünlerinin bu yıl alınmayacağı açıklaması niçin arpa ürününün ekim döneminde değilde hasat döneminde yapıldı?
2.Çiftçimize ekim döneminde sertifakalı arpa tohumu neden sattınız?
3. Yem ürünleri üreten çiftçilerimizin hasat döneminde elde edecekleri ürünlere kooperatifin alım yapmacağından dolayı göz diken sözde tüccarların piyasanın çok altında fiyatlar ile alım yapmaya çalışması nasıl önlenecektir?
Tüm bu soruların cevaplarını şahsım ve çiftçilerimiz merak etmektedir.

Umutlarımızın yeşermesi için Tarım Kredi Genel Müdürlüğü önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yem fabrikalarında kullanılmak üzere arpa alımı gerçekleştirirek çiftçiyi korumalıdır.