DOLAR 32,4022 0.18%
EURO 35,0867 -0.14%
ALTIN 2.325,040,25
BITCOIN 22964652,39%
Sinop
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 

Muhtar isyan etti, CİMER’e yazdı… Konu: Seçim hilesi

 Saraydüzü Cumatabaklı Köyü'nde dikkat çeken bir seçim usulsüzlüğü iddiası ortaya atıldı. Konuyu CİMER'e taşıyan Cumatabaklı Köyü Muhtarı, rakibine usulsüz şekilde avantaj sağlandığını söyledi.

ABONE OL
26 Ocak 2024 22:21
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhtar isyan etti, CİMER’e yazdı… Konu: Seçim hilesi

 Saraydüzü Cumatabaklı Köyü’nde dikkat çeken bir seçim usulsüzlüğü iddiası ortaya atıldı. Konuyu CİMER’e taşıyan Cumatabaklı Köyü Muhtarı, rakibine usulsüz şekilde avantaj sağlandığını söyledi.

Yerel seçimlere geri sayım devam ederken dikkat çeken bir usulsüzlük iddiası  Saraydüzü Cumatabaklı Köyünden ortaya atıldı. Saraydüzü bağlı Cumatabaklı Köyü Muhtarı Rahmi Uysal, CİMER’e bir dilekçe yazarak söz konusu usulsüzlüğün detaylarını anlattı ve duruma müdahale edilmesini istedi.

2023 Ağustos ve Eylül aylarında 194 seçmenin usulsüz şekilde köy nüfusuna geçirildiğini kaydeden Uysal, durumu Saraydüzü Nüfus Müdürlüğü’ne bildirdiğini ifade etti. Uysal yapılan incelemede kayda alınan bu kişilerin belirtilen adreslerde bulunamadığını ve üç metrekarelik bir odaya soyadı farklı dokuz seçmenin yazıldığını anlattı.

İncelemelerin ardından da bu kişilerin köy nüfusundan silinmediğini belirten Uysal, ocak ayında İYİ Parti  Saraydüzü İlçe Başkanı Şakir Erşahin’in 88 kişiye yönelik itirazı üzerine yeniden inceleme başlatıldığını kaydetti.

Uysal, bu incelemede köyde ikamet ettikleri elektrik abonelikleri ile kanıtlanabilecek 80 seçmenin kayıtlardan silindiğini ifade etti.

Kayıtları silinen seçmenlerin kendisine oy verecek isimler olduğunu öne süren Uysal, bu şekilde rakibi olan muhtar adayına avantaj sağlandığını iddia etti.

 

 

 

 

Uysal CİMER’e yazdığı dilekçede yeniden inceleme başlatılarak çoğunun il dışından olduğunu belirttiği seçmenlerin araştırılmasını talep etti.
/www.odatv4.com  Büşra İlaslan

ad700x90

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Tarafsız

    Sn. Muhtar rakibinin taşıdığı **† kişiyi sildirirken adaletli, rakibi de muhtarın ** oyunu sildirmek için dilekçe vermesi adaletsiz öylemi? Muhtarlık sisteminin devletimize maliyeti 2023 yılı 15 milyar TL. Ve bu inanılmaz bir israf. Muhtarın yapacağı evrak düzenlemesi de kalktı. Ne iş yaparlar merak ediyorum. İlçe kaymakamlıkları bünyesinde bir iki memur görevlendirilir, mahalle veya köylerde sadece gönüllü ihtiyar heyeti ile koordine sağlar. İlçede bu bile gerekmez çünkü belediyeler zaten gerekeni yapıyor. Köylerde ihtiyar heyeti üyelerine sadece düşük maliyetli imtiyazlar sağlanır. Muhtarlık için köyler bölünüyor, insanlar birbirine giriyor. Bu sistemin ivedi olarak değişmesi gerek. Yattıkları yerden 5 yılda aldıkları maaş kümülatif hesaplandığında büyük rakamlar çıkıyor ve bunun peşindeler, iş yapmak gibi bir amaç yok. Adalet sistemi, Önce bu muhtar adaletli mi onu sorgulasın. Muhtarlık kalkmayacak ise oy taşıma sistemi kaldırılsın. Genel seçimde oy kullananların yerel seçimde oy kullanmak için ikamet adresini taşıması yasak olmalı. Yerel seçim için köyüne gelip oy kullanan kişi ikametini tekrar eski adrese taşıması durumunda ceza uygulanmalı. Böylelikle sorun da ortadan kalkar. Cuma Tabaklı köyündeki yanlışlıklar ülkenin her yanında yapılıyor. Ayyuka çıkması da iyi oldu. Bu muhtarın mazbatasını almak için 31 Martı beklemeye gerek bile yok.

    Yanıtla
    +14
    -0


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.